באם נתפסת בעת נהיגה בשכרות, מומלץ מאוד לפנות לעורך דין, אך עד שתעשה זאת, מאמר זה יוכל לשפוך מעט אור עבורך על הנושא.
נהיגה בשכרות- אז מה בעצם הענישה על העבירה?
עונש המינימום בעבירה של נהיגה בשכרות הוא פסילת רשיון נהיגה לתקופה של שנתיים כאשר אם מוטלת על נהג פסילה העולה על תקופה של שנה עליו לעבור טסט ותאוריה מחדש בשביל לחדש את הרשיון ואף בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
נהיגה בשכרות- מה היא כמות האלכוהול ה"מותרת" בחוק?
החוק קובע כמות מקסימלית מותרת של 240 מק"ג בליטר אוויר נשוף, אמנם התביעה אוכפת את העבירה רק בכמות של 290 מק"ג ומעלה כאשר מבחינת המשטרה אין בהכרח הקלה בעונשו של מי שנמדדה בגופו כמות לא גבוהה של אלכוהול.
עורך דין תעבורה- כיצד אנו עוזרים לך?
תפקידו של עורך דין תעבורה הוא לבדוק ולדקדק בתיק המשטרה שלך ולמצוא את כל הליקויים שבעבודת השוטר, במטרה להגיע להסדר טיעון מקל ככל שניתן עם התביעה.
ככל שהליקויים חומרים יותר- כך העונש קל יותר, אם כי יש גם משמעות לותק נהיגה, עבר תעבורתי ובדיקת מאפיינים.
נהיגה בשכרות- מה היא פסילה מנהלתית?
קציני המשטרה עושים לרוב שימוש בסמוכתם לפסול רישיון נהיגה לתקופה של 30 יום מיד לאחר ביצוע העבירה כפסילה מנהלית ולרוב גם מורים על השבתת הרכב בו בוצעה העבירה לתקופה של 30 ימים.
30 ימי הפסילה המנהלית באים במניין העונש בסופו של ההליך, כך שהתקופה הזו מנוכה מהעונש שמוטל בסופו של דבר על הנאשם (גם אם העונש עצמו מתחיל זמן רב לאחר ביצוע העבירה ).
עורך דין תעבורה- האם אפשר גם בלי?
מומלץ מאוד שלא תפנה לבד לבית המשפט תוך שאתה סומך על יכולת השכנוע שלך ועל העבר התעברותי התקין שלך, כי אז תצא מבית המשפט המום, כואב וחבול כשלפניך שנתיים פסילה, פסילה ממנה יכולת להמנע.
לכל שאלה נוספת ניתן לפנות אלי בכתובת המייל ובטלפון המצורפים, בכל יום ובכל שעה.
עו"ד טל כהן מיצג נאשמים בעבירות תעבורה. טל: 052-245-2621